Térfigyelő rendszer

A MUNKÁCSY iskola -Kamerarendszer működtetéséről szóló adatkezelési szabályzata ide kattintva megtekinthető!

 

Tájékoztató
a Miskolci Herman Ottó Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Munkácsy Mihály Általános és Alapfokú Művészeti Tagiskolája területén működtetett elektronikus térfigyelő rendszerről

 

A Miskolci Herman Ottó Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Munkácsy Mihály Általános és Alapfokú Művészeti Tagiskolájában az épületen belüli, illetve az épületen kívüli mozgások és események megfigyelése elektronikus megfigyelő kamerarendszerrel történik, mely során személyes adatokat tartalmazó képfelvételek készülnek.

A megfigyelésnek és a képfelvételek rögzítésének a célja az iskola területén tartózkodó személyek életének, testi épségének, biztonságának, valamint az iskola területén tartózkodó személyek vagyontárgyainak, továbbá az iskola által használt vagyontárgyak védelme. Ennek keretében cél a jogsértések észlelése (rongálás, lopás, testi sértés, higiéniás veszélyeztetés, illetéktelen belépés tiltott területre), az elkövető tettenérése, e jogsértő cselekmények megelőzése továbbá, hogy ezekkel összefüggésben szükség esetén bizonyítékként kerüljenek hatósági eljárás keretében felhasználásra. Az adatkezelés során nem ellenőrizhető, visszanézhető például az órai munka, vagy az iskolába érkezés időpontja (esetleges késés).
Az iskola dolgozói illetve tanulói az elektronikus térfigyelő működéséről írásbeli tájékoztatást kapnak. Az elektronikus térfigyelő rendszer alkalmazását figyelmeztető táblákkal és ismertető szöveg kihelyezésével kell jelezni.

A képfelvételeket az iskolában lévő központi felvevő egységeken 3 munkanapig tároljuk, ha jogsértő esemény történik, a tárolás ideje 30 nappal meghosszabbítható.

A sugárzott képek megtekintésére, visszanézésére kizárólag a szabályzat 2-3-4. mellékletében felsorolt személyek jogosultak, tanulók nem. A megfigyelés és a tárolt képfelvételek visszanézése kizárólag a jogsértő cselekmények kiszűrése, az azok megszüntetéséhez szükséges intézkedések kezdeményezése céljából indítványozható. A tárolt képfelvételek visszanézését és a képfelvételekről készített mentést dokumentálni, jegyzőkönyvezni kell.
Az iskola épületén belül 5 darab, az iskola területéhez tartozó udvaron szintén 5 darab kamera van elhelyezve. A kamerák pontos helyét és az általuk megfigyelt területet a szabályzat 6. melléklete tartalmazza.

Az adatkezelési szabályzat megtekinthető az intézmény vezetőjénél, a tagintézmény-vezetőnél és a tanári szobában, valamint letölthető az iskola honlapjáról:

http://www.herman-munkacsy.fw.hu

Iskolavezetés

Comments powered by CComment